Preskoči na glavni sadržaj

Kako biti GLAMUROZNA




Žena uvijek mora biti GLAMUROZNA.No, šta je to što je čini glamuroznom?
Prije svega,ponašanje i stav su glavni faktori glamura.Žena mora da bude kulturna i jakog stava da bi bila zapažena.No, biti glamurozna ne znači hodati unaokolo od glave do pete u dizajnerskoj odjeći,biti glamurozna znači imati svoj vlastiti modni stil. 

Pametno je uložiti u crne hlače,bijelu bluzu,malu crnu haljinu i crnu usku suknju!




Svakako,pored kulture,stava i držanja,izgled i modni stil doprinosi glamuru.Postoji nekoliko trikova kojim bi prikrile eventualne nedostatke i mane i uvijek izgledale zanosno i glamurozno,

Crne majice,rolke i haljine kao i bijele košulje i klasični puloveri,uvijek su IN.Zbog toga je uvijek dobro iskoristiti sezonske rasprodaje i nabaviti ove odjevne predmete,,koje lako možete kombinirati sa različitom garderobom te ih nositi u bilo kojoj prilici.

1.)Odjeća mora odgovarati vašoj građi,godinama i načinu odijevanja!
Veoma bitno da odjeća odgovara vašim  godinima i stilu.Ne priliči vam utezati se u neke mini suknje ako to ne pristaje vašoj građi ili dobi.U tom slučaju svakako je bolje opredijeliti se za suknju preko koljena u kojoj ćete izgledate sofisticiranije,a suknje preko koljena su sada veliki hit.


2.)Ne štedite na stvarima koje su vječne!
Svakako vam ne bi trebalo biti žao da kpite neku skuplju stvar koju ćete nositi godinama.Na primjer,pametno je uložiti novac u crne hlače,bijelu ženstvenu bluzu ili pak u crnu haljinu.Ovi odijevni predmeti su osnova ženske garderobe,jer se mogu kombinirati i nositi u mnogim prilikama.



3.)Nosite štikle sa visokom potpeticom!
U slučaju da ste umorni od visokih potpetica i želite malo odmora,štikle sa nižom potpeticom svakako će doprinijeti vašem izgledu.Što veću potpeticu nosite,izgledat ćete mršavije,ženstvenije,imat ćete bolje držanje,a hod će vam biti elegantiji.



4.)Modni dodaci!
Potrebno je znati kako je dobar odabir modnih dodataka vaš glavni adut.Ogrlica,šešir,prsten ili pak naušnice svakako će upotpuniti vaš outfit!


5.)Make-up look i frizura!
Potrebno je imati kvalitetnu kozmetiku koja uz koju ćete izgledati lijepo tokom cijelog dana.Svakako, ne treba ni govoriti o kopiji šminke koja može da vam upropasti lice i izazove ozbiljne probleme(dakle,nikako ne kupujte nekvalitetnu,neprovjerenu kinesku sminku)! Pazite da sve bude u granicama dobrog ukusa jer pretjerivanje nikada nije izgledalo lijepo.
















Nadam se da vam se post sviđa,hvala na čitanju :)
Love





Primjedbe

  1. Zanimljiv post i lepo napisano :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Mnogo zanimljiv post , bas sam uzivala citajuci! 💞💞

    OdgovoriIzbriši
  3. preljepi saveti!!!!!<3 <3 <3
    http://highheelpoodl.blogspot.rs/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvalaaa puno,drago mi je da ti se dopadaju 💕💕💕

      Izbriši
  4. Really interesting :3 ;)
    Kisses :***
    stylowana100latka.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Thank you so much :) Kisses back dear 💗💗💗

      Izbriši
  5. Odlični saveti, divan post. Čitala sam sa uživanjem.
    Ako želiš poseti moj blog Magicni svet lepote

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mnogooo ti hvalaa,drago mi je to cuti :)
      Posjetit u svakako 😙😙

      Izbriši
  6. Predobar post i odlicni saveti ^_^ Jako mi se dopada, uzivala sam citajuci ^_^

    Novi post https://adrianafashionpuzzle.blogspot.rs/

    OdgovoriIzbriši
  7. Predivan post i odlicni savjeti!

    mystylishcorner.blogspot.ba

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

My first post

Ćao svima! Već duže vrijeme želim da napravim svoj blog, ali eto nikako da započnem. Današnji dan, veoma sunčan, inspirisao me da se pokrenem i da objavim taj prvi post. Tako ja riješih da konačno napišem prvu stranicu vlastitog bloga. Današnje slikanje prošlo je zanimljivo, pa se iskreno nadam da će vam se fotografije svidjeti. Ne znam šta više da napišem u ovom prvom postu ,ali već u narednim imat ću mnogo više za reći. Love  

Ziaja proizvodi

Ćao djevojke! Danas ću vam pisati moje mišljenje o Ziaja proizvodima. Naime, Ziaja je poznata po proizvodima za njegu lica i tijela , a sastav  je na poluprirodnoj bazi. Svi proizvodi su veoma pristupačni kako u Bosni i Hercegovini, tako i u Hrvatskoj i Srbiji, a cijene su im sasvim prihvatljive. Da napomenem , gotovo svi proizvodi koje sam probala imaju lijep miris , a sam miris mi je veoma bitan kod izbora kozmetike. Ziaja losion za tijelo Kašmir Ovaj losion sa proteinima kašmira i shea maslacem namijenjen je za suhu i neelastičnu kožu.Smanjuje hrapavost kože te sprječava isušivanje.Nakon što sam namazala kožu ovim losionom bila je nevjerovatno mekana  svilenkasta. Veoma je hidratantan i samim time povećava vlažnost kože. Kao što sam prethodno spomenula ima blag,lijep miris. Također se na vrhu nalazi pumpica , što je veoma higijenski i omogućava nam da istisnemo količinu koju želimo. Ovaj losion se nalazi u bočici koja je napravljena od čvrste plastike od 400 ml. Cijena je oko 8 K

Orange

              * * * Spring,fashion,vogue :) Ćao svima! Danas je ovo vrijeme skroz čudno, čas sunce, čas kiša.. Srećom , uhvatila sam malo vremena i par zraka sunca da napravim koju fotografiju.. Današnji outfit se sastoji iz narandžaste majice sa spuštenim rukavima , naizgled suknje ,ali nije suknja,crnih gležnjača i predivnog ruksaka. Proljeće 2017.pored ružičaste i žute ,obilježila je i narandžasta boja!  Nadam se da vam se sviđaju fotografije i hvala Vam što čitate moj blog :)                                                                                  Love